Mishpatip_MainPic משפטיפ
Mishpatip_MainPic משפטיפ
פנייה לייעוץ אישי



    קצבת נכות בגין תאונת דרכים – 7 דברים שחובה לדעת

    ידוע הוא, כי נזקים מתאונות דרכים יכולים לנוע בין נזקי פח קלים ועד לנזקי גוף ונפש הנותרים לכל החיים. לא אחת, נותר הנפגע עם נכות בשיעור כזה או אחר, הפוגעת בתפקודו, בעבודתו ובכל מרקם חייו. ובעצם, כל הביטחון הגופני, האישי והכלכלי של הנפגע עלול להתערער באחת.

    לכך נועדה קצבת הנכות שמקבל אותו נפגע שנותרה בו נכות כתוצאה מתאונת הדרכים. להקל על חזרתו של הנפגע ושל בני משפחתו לשגרה. לעזור לו מבחינת ההוצאות שנכפו עליו ולהביאו ככל האפשר למקום שהיה טרם התאונה.

    תוכן עניינים

    # 1 כל תאונת דרכים יכולה לזכות בקצבת נכות

    בכל תאונת דרכים ובמידה ונותרה לנפגע נכות, יוכל הוא לקבל קצבת נכות מהמוסד לביטוח לאומי. השאלה הינה באיזו מסגרת תוגש התביעה לקצבת נכות. האם מדובר בתאונת דרכים "רגילה" או בתאונת דרכים המהווה גם תאונת עבודה.

    קצבאות הנכות מחושבות על ידי המוסד לביטוח לאומי בהתאם לחומר הרפואי ולמסקנות הוועדות הרפואיות.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      # 2 מי יכול לקבל קצבת נכות בתאונת דרכים

      הן הנפגע בעצמו והן בני משפחתו (אם הנפגע נפטר) יכולים להגיש את התביעה לקצבת נכות.

      # 3 אם מדובר בתאונת דרכים "רגילה"

      כאן יוכל הנפגע להגיש תביעת נכות כללית למוסד לביטוח לאומי וייבדק על ידי וועדה רפואית. אם נותרה לו נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות וכושר עבודתו נפגע ב-50% לפחות- יהיה זכאי לקבלת קצבת נכות כללית.

      אם הנפגע נפטר בתאונת הדרכים, תהיה משפחתו זכאית לקבל את אותה קצבת נכות בדמות "קצבת שארים".

      # 4 אם מדובר בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה

      כאן תוגש התביעה לנכות מעבודה. הנפגע יהיה זכאי לקבלת "דמי פגיעה" (75% משכרו למשך 90 ימים). אם נותרה נכות, ייבדק הנפגע על ידי וועדה רפואית לבחינת שיעורה. נכות מתחת ל-9% אינה מזכה בפיצוי בגין הנכות.

      אם נקבעו אחוזי נכות בין 19%-9%, יהיה הנפגע זכאי לקבל מענק חד פעמי. 20% נכות ומעלה, יזכו את הנפגע בקבלת קצבת נכות חודשית.

      אם הנפגע נפטר בתאונת הדרכים, תהיה משפחתו זכאית לקבל את קצבת הנכות בדמות "גמלת תלויים". יצוין, כי המשפחה יכולה לבחור האם לקבל קצבת שארים או גמלת תלויים (הגבוה מבין השניים באופן טבעי).

      # 5 כיצד תחושב קצבת הנכות בתאונת דרכים

      בהתאם לקריטריונים הקבועים בתקנות הביטוח הלאומי: שיעור הנכות הרפואית והתפקודית, גיל הנפגע, הפגיעה ביכולת השתכרותו ועוד.

      # 6 אין כפל קצבאות ופיצויים

      בתאונת דרכים בדרך כלל ובמקביל להגשת התביעה במוסד לביטוח לאומי, תוגש תביעה אף נגד חברת הביטוח הפרטית. חשוב לזכור, כי חברת הביטוח יכולה לקזז מסכום הפיצוי את הסכומים שהתקבלו (או שיכולים היו להתקבל) מאת המוסד לביטוח לאומי.

      בדרך כלל הסכומים אשר יתקבלו מחברת הביטוח הפרטית גבוהים יותר. לכן ובכל מקרה, כדאי להגיש תביעות כנגד שני הגורמים על מנת למקסם את הפיצוי.

      # 7 לקבל ייעוץ ולפעול נכון למיצוי הזכויות

      אנשים "רגילים" על פי רוב אינם מודעים לשלל הזכויות הקיימות להם במקרה שנפגעו בתאונות דרכים. ישנן פגיעות המזכות בפיצוי ובקצבאות. ישנן פגיעות המזכות אף בגמלאות ובהטבות נוספות.

      על מנת שלא "לפספס" שום הטבה, גמלה או פיצוי- הכרחי להתייעץ עם עורך דין מומחה. שילווה וייעץ מתחילת הדרך. ינחה אילו מסמכים לאסוף וכיצד להתנהל בבדיקות ובוועדות השונות. וכך, יוכל לוודא כי הנפגע יקבל את כל המגיע לו על מנת לחזור לשגרת חייו ככל הניתן.

      *אין בדברים המופיעים לעיל ובשאר התוכן באתר Mishpatip כדי להחליף ייעוץ משפטי או חוות דעת משפטית. העושה שימוש בתוכן האתר, עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8053464 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף