הקדמה – יעוץ משפטי
מחלוקות ובעיות משפטיות הן עניין שבשגרת החיים. על כן, יש מקום וצורך להתייעץ מעת לעת עם עורך דין. בעיות משפטיות הינן מורכבות מאוד וכוללות הרבה מאוד גורמים חיצוניים.
לכן אדם נורמאלי ללא השכלה משפטית בתחום ספציפי, ברוב המקרים אינו בעל כישורים מספיקים אשר יכולים לאפשר לו לנהל הליך משפטי מורכב, גם אם הוא קרא עליו באינטרנט וחושב שהוא מבין כיצד לפתור אותו. ללא קבלת ייעוץ משפטי מעורך דין מומחה סיכוייו לפתור את הבעיה אליה נקלע ירדו בצורה משמעותית.
היכן ניתן לקבל יעוץ משפטי?
ישנם מקומות רבים בהם ניתן לקבל יעוץ משפטי, החל מפנייה אישית לעורכי דין ולמשרדיהם או לחלופין להעלות את הבעיה באינטרנט, וכלה בפנייה לארגון או עמותה המספקים יעוץ משפטי על ידי עורכי דין מתנדבים (פרו-בונו).
אך עם זאת צריך לדעת איזה גורם הוא הנכון ביותר לבעיה הספציפית הנתונה על מנת לקבל את הייעוץ המשפטי הטוב ביותר.
איכותו של הייעוץ המשפטי
קבלת ייעוץ משפטי איכותי מעורך דין, מורידה את הצורך בהתעסקות שלנו בתור הצד המיוצג עם ההליך המשפטי ומביאה לשקט נפשי. בכך היא מפנה לנו יותר זמן לעסוק בעיסוקנו הרגילים במסגרת הבית, העבודה והמשפחה.
יעוץ משפטי טוב נובע קודם כל מהבחירה אותה אנו עושים. בשנים האחרונות, ישראל, הפכה למעצמת עורכי דין בכל התחומים האפשריים. המספר הרב של עורכי הדין מאפשר לציבור הרחב היצע עשיר ומגוון לבחירת ייעוץ משפטי שיכול להתאים באופן אישי לכל אחד ואחד.
כמו כן, היום בעידן האינטרנט ניתן לדלות מידע מקיף אודות עורכי הדין ולבחור עורך דין בדיוק לפי הנתונים שאנו מחפשים ולהגיע לעורך דין הטוב ביותר בשבילנו.
יעוץ משפטי איכותי נובע מכמה גורמים אותם אפרט להלן:
1. ניסיון של עורך הדין בתחום הספציפי – כדי שהייעוץ יהיה איכותי, מומלץ לפני הפגישה לבדוק אם עורך הדין אכן מומחה בתחומו, מה ניסיונו בתום הספציפי לו אנו נדרשים, יש לקרוא את קורות חייו, מהם כישוריו והאם הוא ייצג מקרים דומים בעבר ומה הייתה התוצאה שם.
2. מוניטין ושם – רצוי לבדוק אם העורך דין מוכר בקהילת עורכי הדין וכיצד הוא מוערך. הניסיון מלמד כי עורך דין וותיק ובעל יותר מוניטין יכול להתגבר בצורה טובה יותר על מכשולים משפטיים מאשר עורך דין צעיר בתחילת דרכו.
3. המלצה מחברים – המלצה מ"פה לאוזן" מומלצת מאוד. כך תוכלו לתחקר את החברים והמשפחה ולבחור את עורך הדין שייתן לכם את הייעוץ הטוב ביותר.
4. פגישת הייעוץ עם עורך הדין – בפגישה זו נקבע הרושם הראשוני על עורך הדין, לאחר הפגישה אתם מחליטים אם לקחת את שירותיו או לא. כדי שפגישת הייעוץ תהיה איכותית, עליכם להכין מראש את "שיעורי הבית". עליכם לרכז את כל השאלות שמעניינות אתכם ונוגעות למקרה שלכם. עליכם להכין את כל המסמכים הרלוונטיים במידה והם קיימים.
בפגישת הייעוץ הראשונית ניתן לקבל חוות דעת ולהתרשם מעורך הדין על פי הסבריו ורעיונותיו כיצד לפתור לכם את הבעיה המשפטית בפניה אתם מצויים. חשוב ביותר לוודא את כל הפרטים אודות השירות אותו נותן עורך הדין, כלומר, תעריף שכר הטרחה, ההתנהלות בטיפול התיק, איזה עוד עורך דין מתעסק עם התיק וכו'.
5. שכר הטרחה של עורך הדין – בטרם חתימה על שכר טרחה כדאי לקרוא את ההסכם ולוודא כי כל הפרטים בו נכונים ומקובלים על שני הצדדים. אל תרגישו לא בנוח לשאול שאלות במידה וקיימות אי הבנות לגבי הסכם זה. כמו כן כדאי שתבקשו עותק נוסף מההסכם למקרה הצורך. קיימות מספר שיטות לחישוב שכר טרחה ולכן חשוב כי תגיעו "לקו ישר" עם עורך הדין שלכם.
לסיכום – איכותו של יעוץ משפטי
חשוב לזכור כי יעוץ משפטי אינו מחייב, אך עם זאת מומלץ לקבל ייעוץ משפטי מעורך דין מוסמך ומומחה בתחומו על מנת לפעול כפי שמשתמע מדבריו. כיום קיימים מקומות רבים, לאו דווקא משרדי עורכי דין בהם ניתן לקבל ייעוץ משפטי.
אחת הדרכים האפשריות הינה יעוץ משפטי באמצעות פורומים משפטיים באינטרנט הניתנים בחינם. אך יש לקחת ייעוץ זה בעירבון מוגבל משום שלפעמים לא כל הפרטים נאמרים (או שהם לא מתוארים נכון) כאשר הם עולים לאתר אינטרנט. לכן הדרך הטובה ביותר להשיג יעוץ משפטי איכותי הינה פנים מול פנים, מעורך דין שאנו בחרנו לאחר שביצענו חיפוש משביע רצון בכל המאגרים המוכרים.