האם ניתן להתגרש ברוח טובה? רוצה להתגרש מבלי לפגוע בילדים? לא מעט זוגות מקבלים ייעוץ גירושין מקצועי ומסדירים את כל דרישותיהם בהסכם גירושין. גירושין בכבוד – האמנם?
סיומה של מערכת נישואין זהו אחד האירועים הקשים ביותר בחייה של כל משפחה.
בני הזוג חשים בודדים מאי פעם ומלאי תחושות תסכול, עצב וכעס, אם על עצמם ואם אחד כלפי השנייה. המחשבה על ההליך המשפטי העומד לפניהם, מקשה עוד יותר בתקופה זו. אולם, כפי שאומרים שחשוב לדעת למי להינשא, חשוב גם לדעת ממי להתגרש ובמיוחד איך להתגרש.
אפשר להתגרש בכבוד ורצוי מאוד לעשות את כל המאמצים על מנת שאכן כך יהיה, בין אם מדובר בזוג עם משפחה ובין אם מדובר בבני זוג ללא ילדים.
הליך הגירושין איננו נעים אך הוא יכול לעבור בשלום ובשקט יחסי, אם הצדדים ינהגו בצורה הגיונית ומכובדת זה כלפי זו. אמת, קל יותר לומר מאשר לעשות…אך ישנם אמצעים שיכולים מאוד לסייע.
זוגות נשואים אשר החליטו להתגרש, שוקעים לרוב בבירוקרטיה שבגירושין ובהכנה הכלכלית אך שוכחים כי גירושין הוא אירוע הדורש גם הכנה נפשית.
פרידה ממערכת יחסים אינטימית מעוררת בכל אדם רגשות שקשה להתמודד איתם ללא עזרה מקצועית וללא הכנה נפשית.
מהו ייעוץ גירושין?
בעיני זוגות רבים, ייעוץ גירושין הוא רעיון בלתי מתקבל על הדעת, זאת משום שהם תופסים ייעוץ גירושין כייעוץ זוגי. מובן כי בני הזוג אשר החליטו זה עתה להיפרד, אינם מעוניינים בכל סוג של ייעוץ משותף. זוהי הנחת מוצא שגויה אשר גוזלת מזוגות אלו, עזרה חיונית.
מטרתו של ייעוץ גירושין, כשמו כן הוא, נועד לסייע לבני הזוג להתגרש. ההחלטה להיפרד אינה מספיקה, צריך לדעת איך להתגרש על מנת לא לגרום נזק מיותר לבני הזוג ולילדיהם.
כוחו של יעוץ גירושין הוא רב. ביכולתו להכין את בני הזוג לבאות, להרגיע את האווירה המתוחה ולאפשר לצדדים להגיע לפשרות והסכמות.
באופן טבעי, בעת הליך גירושין, שיקול הדעת הבריא מפנה את מקומו לרגשות קשים. ייעוץ גירושין משיב חזרה את הסדר על כנו ומזכיר לבני הזוג לשים את טובת הילדים בראש סדר העדיפויות.
יועץ גירושין יכול להיות מטפל, פסיכולוג, עורך דין או מכר משותף של בני הזוג. המטרה היא אחת – לגלות איך להתגרש בכבוד!
יועץ הגירושין צריך להיות אדם נטרלי אשר שני בני הזוג חשים עמו בנוח. היתרון בקבלת ייעוץ גירושין על ידי עורך דין הוא שניתן להגיע להסכמות ולתת להן ביטוי משפטי, אצל אותו איש מקצוע. עורך הדין גם מייעץ כיצד לפעול וגם מנסח את הסכם הגירושין.
איך להתגרש? טיפול פסיכולוגי
קבלת ייעוץ גירושין הוא צעד חשוב בשביל לדעת איך להתגרש נכון. עם זאת, אין בו די. חשוב לזכור כי בני הזוג חווים, כל אחד, משבר אישי משל עצמו, בכל הנוגע לפרידה ולכן, הכרחי כי רגשות אלו יעובדו במסגרת אישית, פרטנית.
על כן, לצד קבלת ייעוץ גירושין אליו הולכים שני בני הזוג, מומלץ לכל אחד מהם להגיע לשיחות אישיות עם מטפל כלשהו או פסיכולוג.
שיחות אלו יאפשרו פורקן אישי של הפחדים, הרגשות והמחשבות. תועלתו של הטיפול הפסיכולוגי ידועה וברורה אך הצורך בטיפול, בעת משבר כגון גירושין, גדל באופן משמעותי.
כאשר כל אחד מבני הזוג, מקבל טיפול אישי, הוא חש טוב יותר וכך, הוא מגיע אל ייעוץ הגירושין, רגוע יותר. באופן שכזה, קל יותר לנהל את הליך הגירושין בצורה רגועה ושקולה.
הליך גירושין – שמירה על האיזון
כאשר נשאלת השאלה, איך להתגרש, חשוב לזכור כי יש לשמור על האיזון בין שני אינטרסים מנוגדים. מחד, כל אחד מבני הזוג, צריך לוודא כי זכויותיו לא יקופחו במסגרת הסדר הגירושין. מאידך, למען הבריאות הנפשית של בני הזוג ובעיקר למען הילדים, שמירה על הזכויות האישיות, אסור שתגלוש להתכתשות ולמריבות חסרי פרופורציות.
איך עושים זאת? איך מוצאים את האיזון?
1. לשמור על קור רוח: כאשר בני הזוג מנהלים שיחה אשר מתחילה לקבל צביון כעסני מוגזם, יש לשמור על כבוד הדדי ועל קור רוח ובעת הצורך, להפסיק את השיחה ולהמשיכה במועד אחר. זהו כלל בסיסי כשרוצים לדעת איך מתגרשים.
2. התנהגות ליד הילדים: בעיצומו של הליך גירושין, מתקשים לעיתים הצדדים לשמור על התנהגות הולמת אך לכל הפחות, בנוכחות הילדים, יש להתנהג זה לזו בצורה מכובדת.
3. הסדרי ראייה: במסגרת הסכם גירושין מוסדר נושא המשמורת והסדרי הראייה. אולם, אף לפני חתימה על הסכם הגירושין, יש לאפשר לשני ההורים זמן איכות עם הילדים.
4. הסכם גירושין: הכללים המנחים שלעיל, מטרתם לשמור על שקט יחסי למען הילדים. אין משמעות הדבר כי בעת עריכת הסכם גירושין, יש לוותר על זכויות המגיעות על פי חוק לכל צד. החוכמה היא לדעת להתנהל בצורה אנושית ולא רק צודקת.
להינשא כשאוהבים, זה פשוט אבל איך להתגרש כשכועסים – זה כבר יותר מסובך. אפשר להתגרש בכבוד על ידי עבודה עצמית של כל אחד מבני הזוג לצד קבלת ייעוץ גירושין. מטרתו של הייעוץ היא לשמור על אווירה רגועה בין בני הזוג וליצור את הקרקע המתאימה להסכם גירושין צודק עבור שני הצדדים.
למידע נוסף: גירושין ברבנות.