Mishpatip_MainPic משפטיפ
Mishpatip_MainPic משפטיפ
פנייה לייעוץ אישי




    אבחון שגוי של תסמונת הלב השבור: מתי מדובר ברשלנות רפואית?

    תסמונת הלב השבור, הפוגעת בתפקוד הלב, הפכה לנפוצה יותר בשנים האחרונות, בעיקר בעתות משבר, כמו למשל בתקופת הקורונה או לאחר שהחלה מלחמת חרבות ברזל. אבחון שגוי של התסמונת יכול להיחשב לרשלנות רפואית, ולזכות אתכם בפיצויים.

    מה זה תסמונת הלב השבור? אילו בדיקות נדרשות לאבחון תסמונת הלב השבור? מתי ניתן לקבל פיצוי על אבחון שגוי של תסמונת הלב? ולמה כדאי להתייעץ עם עורך דין בתחום הרשלנות הרפואית?

    אבחון שגוי של תסמונת הלב השבור: מתי מדובר ברשלנות רפואית?

    תוכן עניינים

    מה זה תסמונת הלב השבור?

    תסמונת הלב השבור נגרמת בגלל לחץ פיזי או רגשי משמעותי, המוביל להיחלשות שריר הלב, ולכן גם לירידה מסוכנת בתפקוד הלב ולתופעות פיזיות אחרות שיכולות להיות מסוכנות.

    מה התסמינים של תסמונת הלב השבור?

    • דפיקות לב מואצות
    • כאבים באזור החזה
    • קוצר נשימה
    • הזעה מוגברת
    • סחרחורות
    • בחילות והקאות
    • חולשה
    • ירידה בלחץ הדם ובספיקת הלב
    • נפיחות ברגליים או בצוואר

        פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      אילו בדיקות נדרשות לאבחון תסמונת הלב השבור?

      כדי לאבחן שמדובר בתסמונת הלב השבור, יש לערוך בדיקות מתאימות לאבחון של מחלת הלב. התסמינים לבדם, עשויים להיות מבלבלים, במיוחד בשל כך שהם עלולים להיחזות לתסמיני התקף לב, אך עם האבחון הנכון, ניתן לשלול מחלות לב אחרות כמו התקף לב. לכן יש חשיבות לאבחון מדויק של התסמונת.

      כדי לאבחן את תסמונת הלב השבור, ראשית מקובל לבצע בדיקה גופנית, הכוללת בחינת ההיסטוריה הרפואית, מדידת קצב הלב, לחץ דם, האזנה ללב וכו'. כמו כן, נהוג גם לבצע צנתור עורקי הלב, שיעיד על כך שלא נגרמה חסימת עורקי הלב.

      בנוסף, ניתן לבצע בדיקת דם, בדיקות MRI, בדיקת EKG (רישום פעילות הלב), בדיקת אקו לב (אולטרסאונד), בדיקת מיפוי לב, וצילומי רנטגן של החזה, לצורך אבחון נכון של תסמונת הלב השבור.

      מה הנזקים הנגרמים מתסמונת הלב השבור?

      כאשר מתבצע אבחון נכון של התסמונת בזמן, ועם הטיפול המתאים, התופעה עשויה לחלוף ללא כל נזק ארוך טווח ועם חזרה של הלב לתפקוד מלא, תוך כמה ימים עד שבועות בודדים. מנגד במקרים של אבחון שגוי של תסמונת הלב השבור, לא ניתן טיפול מתאים או שנוצר עיכוב בטיפול. חשוב לדעת למשל, שהטיפול בהתקף לב שונה מהטיפול בתסמונת הלב השבור.

      במקרים אלה, הנזקים שעלולים להיגרם הם בין היתר, אי ספיקה של הלב, ירידה בלחץ הדם, קוצר נשימה, הפרעות לב, ונזקים נפשיים ארוכי טווח. נזקים אלה יכולים לפגוע במטופל, להשאיר אותו עם נכות ואף עלולים לסכן את חייו.

      מתי אבחון שגוי של תסמונת הלב השבור נחשב רשלנות רפואית?

      על פי החוק, על הרופא המטפל והצוות הרפואי חלה חובת זהירות כלפי המטופל. המשמעות היא שעליהם להתנהג באופן זהיר, בהתאם לסטנדרט הרפואי המקובל באותה העת, ולבצע את כל האבחונים הנדרשים בנסיבות, כדי להגיע לתוצאה.

      במקרה של אבחון שגוי, בית המשפט יבחן אילו בדיקות ערך הצוות הרפואי, והאם הוא פעל על פי הסטנדרט הרפואי המקובל באותה העת, בהתאם לנסיבות. במקרה שנקבע שהצוות הרפואי לא עמד בחובת הזהירות המוטלת עליו, יקבע כי הייתה רשלנות רפואית.

      מתי ניתן לקבל פיצוי על אבחון שגוי של תסמונת הלב?

      הוכחה של רשלנות רפואית באבחון תסמונת הלב השגוי, לא מספיקה לבד לצורך קבלת פיצויים. כדי לקבל פיצוי, נדרש להראות כי תסמונת הלב השבור גרמה לנזקים. כך למשל במקרה שהתסמונת חלפה ללא כל נזקים, למרות האבחון השגוי, לא תהיו זכאים לפיצויים.

      מנגד אם נגרמו לכם נזקים גופניים, נפשיים, הפסדי שכר, הוצאות רפואיות וכו', עקב הרשלנות הרפואית, תהיו זכאים לפיצויים. שימו לב שעליכם להוכיח לא רק שנגרם לכם נזק, אלא גם את הקשר הסיבתי בין הפרת חובת הזהירות המוטלת על הצוות הרפואי, לבין הנזקים שנגרמו לכם.

      למה כדאי להתייעץ עם עורך דין בתחום הרשלנות הרפואית?

      בשורה התחתונה, אבחון שגוי של תסמונת הלב השבור יכול לזכות אתכם בפיצויים עבור הנזק שנגרם לכם כתוצאה מהרשלנות הרפואית, אך לא בכל מקרה של אבחון שגוי תזכו בפיצויים.

      לצוות הרפואי עומדות טענות הגנה שונות, כגון:

      • הרופא פעל בסבירות על פי פרקטיקת הטיפול והידע הרפואי המקובלים באות העת;
      • הסיבוכים שנגרמו למטופל כתוצאה מתסמונת הלב השבור, נבעו מהסיכונים האפשריים הרגילים של התסמונת, תוך שהוא קיבל את מלוא המידע מראש, והסכים לאבחון ולטיפול;
      • אשם תורם של המטופל עצמו – המטופל הסתיר מידע מהצוות הרפואי, דיווח מידע חלקי על התסמינים, לא ביצע את כלל הטיפולים שנדרשו ממנו ועוד.

      לכן, בסופו של יום, כדאי לפנות לעורך דין שיש לו ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית, שיוכל לסייע להוכיח את הרשלנות הרפואית, את הנזק שנגרם ואת הקשר הסיבתי, ובמקביל גם להתמודד עם טענות ההגנה של הצוות הרפואי.

      *תודתנו לעו"ד אבי שמואלי, על תרומתו להבאת התוכן לפרסום.

      *אין בדברים המופיעים לעיל ובשאר התוכן באתר Mishpatip כדי להחליף ייעוץ משפטי או חוות דעת משפטית. העושה שימוש בתוכן האתר, עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8053464 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף