Mishpatip_MainPic משפטיפ
Mishpatip_MainPic משפטיפ
פנייה לייעוץ אישי



    רשלנות רפואית בניתוחי לייזר

    תביעת רשלנות רפואית הנה תביעה בגין נזק גוף שנגרם לנו כתוצאה מטיפול רשלני שקיבלנו.

    רשלנות רפואית בניתוחי לייזר

    רשלנות רפואית יכולה להיגרם בכל מיני סוגים של טיפולים וגם בניתוחי לייזר. הזכאות להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית עומדת לנו לתקופה של 7 שנים מיום קרות האירוע הרשלני כאשר לאחר 7 שנים התביעה מתיישנת ולא ניתן יהיה להגישה, למעט מקרים חריגים ביותר.

    תוכן עניינים

    בשל העובדה כי מדובר בניתוח אשר מטרתו היא לרוב נוחות ואסתטיקה, בתי המשפט נוטים להטיל על הרופא אחריות מוגברת לבדוק היטיב האם המטופל מתאים לניתוח והאם הוא מסכים מדעת לעשות אותו.

    חלק נכבד מהתביעות בתחום זה התרחשו בשל כך שהרופא לא נתן הסבר מלא והניתוח בוצע ללא הסכמה מדעת. סוג נוסף של תביעות רשלנות רפואית הוא אי עמידה בסטנדרט הרפואי המקובל לתחום.

    התנאים לקיומה של תביעת רשלנות רפואית

    כפי שראינו, למעט מקרים חריגים, תוטל האחריות להוכחת הרשלנות על הנפגע, התובע ולכן חשוב מאוד לדעת אלו רכיבים צריכים להתקיים על מנת שהתביעה תצליח:

    1. חובת זהירות – התובע צריך להראות על קיומה של חובת זהירות של הגורם המתרשל כלפיו. מערכת היחסים בין רופא ומטופל מקימה באופן עקרוני חובת זהירות.

    2. הפרת חובת הזהירות – על התובע להראות כי הגורם הרשלני הפר את חובת הזהירות, אם על ידי טיפול שאינו בסטנדרט המקובל או אם על ידי אי מתן מידע מספק.

    3.נזק פיזי ממשי – התובע צריך להוכיח כי נגרם לו נזק פיזי ממשי.

    4. קשר סיבתי – על הטוען לרשלנות רפואית להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין הנזקים הגופניים שנגרמו לו לבין הפרת חובת הזהירות של הגורם אשר הוא טוען כי התרשל.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      סוגי נזק

      בתביעות של רשלנות רפואית ניתן לדרוש מן הנתבע שני סוגים שונים של פיצוי בגין שני ראשי נזק:

      1. נזק ממוני – זהו נזק פיזי שניתן בקלות לכמת אותו ולדעת את שוויו כגון הוצאות רפואיות אשר ניאלץ להוציא עקב הנזק שנגרם לנו מהניתוח.

      2. נזק שאינו ממוני – מדובר בנזק שאינו נראה לעין וקשה מאוד לכמתו לכסף אך לעיתים הוא נזק לא פחות קשה מן הנזק הממוני. זהו הכאב והסבל שנגרמו לו כתוצאה מהטיפול הרשלני.

      אין ספק כי כמו בכל דבר בחיים, אנו יכולים לנקוט בכל אמצעי הזהירות אך ישנם דברים שאינם תלויים בנו. במקרה של כל טיפול רפואי בכלל וניתוח לייזר בפרט כדאי לצמצם את הסיכונים עד כמה שאפשר ולנקוט בכל אמצעי הזהירות:

      1. בחירת הרופא המטפל – בדקו היטיב את ניסיונו של הרופא המטפל. אל תסתפקו במידע שקראתם באינטרנט אלא בקשו לקבל המלצות ממטופלים אחרים ואל תהססו ללכת לקבל חוות דעת אחת נוספת לפחות.

      2. קבלת אינפורמציה מלאה – הדגישו בפני הרופא המטפל כי הנכם חפצים לדעת את כל האינפורמציה הכרוכה בטיפול כולל הסיכונים וכולל אופציות חלופיות, אם קיימות.

      3.החלטה שקולה – אל תיכנעו ללחצי הרופא או הצוות שלו להחליט החלטה פזיזה. קחו אליכם הביתה את כל החומר שקיבלתם, התייעצו עם בני זוג, משפחה וחברים לפני קבלת החלטה.

      לסיכומו של דבר נאמר כי מקרים של רשלנות רפואית בניתוחי לייזר הם לא מעטים ועל כן כדאי לנקוט בכל אמצעי הזהירות טרם ההחלטה לעבור ניתוח. במידה ועברתם ניתוח ונגרם לכם נזק, פנו לעורך דין לרשלנות רפואית בהקדם ובחנו את האפשרות לקבלת פיצוי כספי עבור הנזק הפיזי ואף עבור עוגמת הנפש.

      *אין בדברים המופיעים לעיל ובשאר התוכן באתר משפטיפ – Mishpatip כדי להחליף ייעוץ משפטי או חוות דעת משפטית. העושה שימוש בתוכן האתר, עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8053464 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף