Mishpatip_MainPic משפטיפ
Mishpatip_MainPic משפטיפ
פנייה לייעוץ אישי



    משפט רשלנות רפואית – סם החיים

    סם הוא הגדרה מילונית מקוצרת, לכל אותם תרכובות טבעיות וכימיות, הגורמות לצרכני הסמים השפעות פיזיות לא שגרתיות ומסוכנות.

    משפט רשלנות רפואית - סם החיים

    בנוסף לסיכון הרב הטמון באותן התופעות, המעקרות מהאדם כל יכולת קוגנבטיבית, גורמת צריכת הסמים גם להתמכרות, אשר עד מהרה הופכת אגרסיבית וממנה קצרה הדרך לתלות ממשית בסם ובהשפעותיו.

    תוכן עניינים

    רשלנות רפואית על פי חוק

    במרבית מדינות העולם נאסרה על פי חוק צריכת סמים והעונש על עבירת סמים עלול להאמיר לכדי עונש מוות. אולם בחלק מהמדינות, מבחין המחוקק בין סמים לכאורה קלים, לבין סמים קשים יותר העלולים לגרום לתופעות פסיכוטיות מרחיקות לכת.

    במדינות אלה, מותרת צריכת סמים קלים על פי חוק והם נמכרים באין מפריע בקרנות הרחוב ובבתי הקפה.

    ייצור הסמים מתבצע תחת השגחה רפואית כבדה, במטרה למנוע כל סיכוי למקרי רשלנות רפואית העלולה להביא לשיווק סם שיש בו לסכן את הציבור והסמים משווקים על ידי הממשלה, אשר מונעת במקביל כל נסיון ייצור ושיווק עצמאי. ואולם, ישאלו התוהים ובצדק, כיצד זה ניתן להפריד בין סוגי הסמים השונים ומי קובע את מידת הסיכון הטמונה בכל סם.

    האם הממשלה המקפידה כל כך על מניעת רשלנות רפואית העלולה לסכן את הציבור, אינה עושה זאת בעצם ההכשר שנתנה לצריכת הסמים, הגם אם הם נחשבים לכאורה קלים. ומהי התועלת בהכשרת הסמים הללו וצריכתם.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      הסיבה לכך טמונה בעובדה, כי צריכת סמים, לרוב סמים המוגדרים קלים, היא נגע אשר אין באפשרותו של החוק לבער וכך כדברי הפתגם, באין כל דרך לנצח אותם, בוחר המחוקק להצטרף אל אותם צרכני סמים, מכשיר את הסמים שהם צורכים ומספק לקהל הצרכנים סמים המיוצרים תחת השגחה רפואית, בכדי לצמצם את הנזקים העלולים להיגרם.

      המחוקק גם מניח, כי הדבר יסייע במניעת שוק הסמים הפיראטי וידחוק את מעמד עברייני הסמים לשוליו עד אובדנם המוחלט.

      רשלנות רפואית או סם החיים

      מפתיע לגלות, אבל גם במדינות האוסרות מכל וכל שימוש בסמים, קלים כקשים עדיין מסייע המחוקק לאוכלוסיות מוגדרות בצריכת סמים.

      מתוקף היותו חומר משכר, גורם הסם גם לטישטוש תחושת המציאות. מדע הרפואה מכיר בסוגי סמים העשויים בתנאים מסוימים להביא לשיפור במצבם של חולים בנפש ובגוף, הרגעה ושיכוך כאבים ובסיוע בטיפולים קוגנטייביים.

      בין אלה שהותר להם על פי חוק להשתמש בסמים לצרכים רפואיים בלבד, ניתן למנות הלומי קרב, חולי סרטן במהלך הטיפולים וחולים סופניים. אותם סובלים, רשאים על פי המלצת רופא לקבל אישור המתיר להם צריכת סמים ישקלו על סבלם.

      הסמים הללו, אותם מקבלים החולים באופן מבוקר ומפוקח, מיוצרים במעבדות הנתונות לאחריות משרד הבריאות, בדומה למדינות המתירות ייצור ושיווק מבוקר של סמים.

      בחינת הסמים הקלים המותרים לשימוש, בקרב אותן הקבוצות, מעלה את השאלה האם אין במעשה הזה מימד של רשלנות רפואית פושעת, והאם השיווק הזה אינו בא על רקע חוסר יכולתה של הממשלה לספק תנאים ואמצעים טובים יותר להחלמה מאשר שיווק מחתרתי של סמים האסורים לשאר הציבור.

      התשובה לכך טמונה בחלקה בדברי ימי ההיסטוריה. למרות הרצון הרב לסייע לכל חולה לעיתים גם במחיר תביעה בגין רשלנות רפואית, עדיין אין תרופה קונבנציונלית לכל מחלה. בסמים הקלים טמונה מזה שנים היכולת הבלעדית לסייע באותם המקומות, בהם לא יועילו שולחנות המנתחים וטיפולי הרופאים.

      אין כל רע בכך. הקלת סבלו של אדם חולה, היא ערך עליון ברפואה, עתיקה כמתקדמת וכל עוד היא נעשית בפיקוח ותחת השגחה יוצאים כולם נשכרים.

      *אין בדברים המופיעים לעיל ובשאר התוכן באתר משפטיפ – Mishpatip כדי להחליף ייעוץ משפטי או חוות דעת משפטית. העושה שימוש בתוכן האתר, עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8053464 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף