Mishpatip_MainPic משפטיפ
Mishpatip_MainPic משפטיפ
פנייה לייעוץ אישי



    דיני משפחה – משפט ילדי הצללים

    "הם חיים בשטחי ההפקר, בצד האפל של העיר." כך מתארות מילות השיר "ילדי הלילה" של "אהוד בנאי" את חייהם של ילדי הרחוב. 

    דיני משפחה – משפט ילדי הצללים

    שורות ההמשך מכמירות לב, כשהם מתארות, בלי שמץ ניסיון לכסות את המציאות העגומה, את מקומות הלינה והמסתור של אותם הילדים, אשר מוצאים מחסה בין שיחי גן או במרתפים חשוכים, באין דורש את שלומם.

    תוכן עניינים

    דיני משפחה לא גרים כאן

    לעיתים מוצאם של ילדי הרחוב הוא ממשפחות מבוססות. ילדים אשר נפלו בין כיסאות המערכת שלא היטיבה למצוא להן מקלט בין כנפיה.

    רבים מהם מוכשרים ובעלי יכולת אינטלקטואלית מובהקת, אולם חיי הרחוב שיטו בהם וכעת אין להם פה להשיב ולא מצח להרים ראש. אין יד אם אוהבת שתחבוש את פצעיהם הפיזיים והנפשיים ואין אב שיטה אוזנו למשמע מצוקותיהם.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      דיני משפחה בעבור אותם הילדים הם מילים ריקות. חסרות כל תוכן ותכלית. על בטן ריקה ממזון או ממשקה, בכפור הרחוב ובחום הקיץ, נשמעים ביטויים כמו דיני משפחה, זכויות אדם ושלום הילד, כמו שפה מארץ זרה ורחוקה.

      אין להם צורך לאותם ילדי הצללים בשפה נוספת. תלאות הרחוב לימדו אותם את שפת ההישרדות – הכלי הכמעט יחידי היכול להבטיח להם את ארוחתם הבאה, את מקום הלינה הנוח יחסית, את מספר המשבצות הגדול ביותר על מדרכה מטונפת. את שמיכת הטלאים לחמם את עורם הקפוא.

      שפות רבות דוברים ילדי הרחוב. שפת ההישרדות, חולקת את מקומה עם השפת האלימות השגורה כל כך על ידיהם של הילדים. שם ברחוב, שולטים חוקי הטבע.

      אם לא תשכיל לטרוף, הרי שבבוא היום תיטרף. החזק ישרוד ויטיב כל אדם לכבוש את מקומו, בטרם יבולע לו. האלימות קשה.

      לעיתים תוקפים ילדי הרחוב גם עוברי אורח תמימים. לא מרוע צרוף הם עושים זאת. לרוב תחושת הכישלון והאימה מלווה אותם גם ברגע בו הם מנסים לחלץ ארנק מידי אישה. הרעב והמצוקה היא הגורמת להם לנהוג תוקפנות כלפי סביבתם. אומנם תנועות הידיים חדות, מהירות ומדויקות, אך נפשם מסוכסכת, רעבה וסובלת.

      רבים מבני הנוער, מתדרדרים במהירות במדרון התלול בדרך אל עולם הפשע. דרכם סלולה לשם מרגע הגיעם לרחוב.

      בנסיון להשיג מעט כסף לכלכל עצמם, הם סוחרים בסמים, פורצים לבתים ומכוניות ובלילות חסרי המעש עושים מעשי וונדליזם, בנסיון כושל למשוך מעט תשומת לב ולעורר זעקה למצוקתם.

      רבים מילדי הרחוב בנות ובנים, נתונים ללא הרף להטרדות מיניות. מקרי תקיפה מינית ואונס הם ענין שיגרתי ברחובות האימה ואחדים מהם אף מוכרים את גופם תמורת כל מחיר, על מנת לממן מעט אוכל או בכדי לצרוך סמים, אשר גם הם, כמו שאר תחלואי הרחוב הפכו לחם חוקם.

      דיני משפחה – יש מי שמטפל

      ילדי הרחוב נואשו להמתין לישועת החוק. דיני משפחה עסוקים מדי בקביעת דקויות חוקיות שונות וקטנוניות ומזניחים בינתיים את סבלם של הילדים.

      כמקובל בישראל בתחומים רבים אחרים, גם כאן כחלופה לחוסר תפקודה של מערכת המשפט, דיני משפחה והגורמים הפדגוגיים, באים מלאכים בדמות אירגונים המסייעים לילדים. עמותת עלם היא אחת מהן. ניידות העמותה סובבות ברחובות, בשיתוף מתנדבים המסייעים לילדים.

      בין פעולותיה, מפעילה העמותה סיוע רפואי ונפשי לכל נער ודואגת לצרכיו הפיזיים גם בתנאי הרחוב הסגפניים.

      ילדי הרחוב כמו לא ניראים, אך למעשה הם המגלים חרפתנו ברבים. עלינו להצילם, לעשות כל שלאל ידינו לשלבם בחברה. הם עתידנו, הנדחק לתהום הנשיה. באין דורש אותם הם יאבדו, אך חרפתנו לנצח תישאר.

      *אין בדברים המופיעים לעיל ובשאר התוכן באתר משפטיפ – Mishpatip כדי להחליף ייעוץ משפטי או חוות דעת משפטית. העושה שימוש בתוכן האתר, עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8053464 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף